Skip to main content

𝗕𝗼𝘁𝘁𝗲𝗿𝘄𝗲𝗰𝗸 𝗕𝗩 𝗯𝗲𝗵𝗮𝗮𝗹𝗱 𝗧𝗿𝗲𝗱𝗲 𝟯 𝗼𝗽 𝗱𝗲 𝗣𝗿𝗲𝘀𝘁𝗮𝘁𝗶𝗲𝗹𝗮𝗱𝗱𝗲𝗿 𝗦𝗼𝗰𝗶𝗮𝗹𝗲𝗿 𝗢𝗻𝗱𝗲𝗿𝗻𝗲𝗺𝗲𝗻 (𝗣𝗦𝗢). Al jaren biedt Botterweck kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals langdurig werklozen, statushouders en medewerkers van SW bedrijven, maar ook aan MBO leerlingen middels een BBL of BOL opleiding. Uit een onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat wij op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerken met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee leveren wij op een duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

Hierbij hebben wij onlangs Trede 3 bereikt van het PSO-keurmerk. Dit keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. In 2020 zijn wij gecertificeerd voor het PSO certificaat.

Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.